Frank schrijft voorstel toekomst bibliotheek


Een college van B&W wilde onlangs op korte termijn een overtuigend college voorstel toekomst bibliotheek hebben. En vroeg mij dat te schrijven.

Ik sprak met betrokken bestuurders en ambtenaren en las de belangrijkste stukken. Binnen drie werkdagen na het verzoek aan mij was het concept-collegevoorstel klaar. Het geheim erachter: de juiste vragen stellen.

toekomst bibliotheek

Toekomst bibliotheek

Door de digitalisering staan buiten de grote steden alle bibliotheken onder druk. Hun informatiefunctie neemt af en het ledental daalt. Wat moeten we daarmee? Sommige gemeenten kiezen rigoureus voor sluiten, ander zoeken naar een constructieve, nieuwe (en goedkopere) toekomst.

Kan zeer aantrekkelijk zijn

Het inschakelen van een externe schrijver voor het (her)schrijven van beleidsstukken is vaak zeer aantrekkelijk. De interne deskundigen zitten meestal te dicht op de feiten en weten vaak te veel om met voldoende afstand een visie op hoofdlijnen te schrijven.

Bovendien is een ervaren schrijver veel bedrevener in het schrijven van stukken. De besparing op ambtelijke uren kan dan ook erg groot zijn.